Широколентов Достъп

Acceed създаде автомобилно PC с CAN, GbE, PoE, 4G, 3G и WLAN

Владимир Владков

Компютрите, които се използват в превозните средства, естествено трябва да бъдат много здрави, удароустойчиви и предназначени за директна връзка към акумулатора на автомобила. Новият автомобилен контролер POC-351VTC на Acceed е оборудван да отговаря точно на тези критерии, като допълнително осигурява порт Gigabit Ethernet, интегрирана CAN шина, както и опцията за добавяне на до 4 радиомодула на всяка вградена карта, които допълват два PoE порта, подаващи по 25 вата.

POC-351VTC е ултракомпактно автомобилно PC без вентилатори, базирано на високопроизводителния 4-ядрен процесор Atom E3950 на Intel (архитектурата Apollo Lake) с TDP 12W. Контролерът е побран в изцяло метален корпус, снабден с 3 GbE порта, два от които са PoE съвместими и те могат да се използват за връзка и захранване на камерите, разположени в купето. Индустриалната CAN шина, която също е интегрирана в продукта, опростява всички комуникационни връзки в колата, пести време и скъпоструващото полагане на сложно допълнително окабеляване.

Контролерът има и два порта - USB 3.0 и USB2.0, както и няколко конфгуриращи се серийни интерфейси. Трите конектора mPCIe и единият M.2, всеки от които поддържа USIM, могат да снабдят контролера със съответните модули за комуникация през радиомрежи (4G, 3G, WLAN, GPS). Конекторите mini PCI Express могат алтернативно да се използват за други карти и задачи. С този голям брой бързи интерфейси и опции за разширение, е възможно да се реализират най-разнообразните приложения за автомобила. Конструкцията на корпуса, която е специално разработена за употреба в автобуси и камиони, осигурява безопасно разсейване на топлината чрез алуминиевия радиатор и позволява на безвентилаторния компютър да функционира стабилно и в широк температурен диапазон.

Компютърът може да работи и с твърдотелни дискове SSD с капацитет 64 или 128GB, с предварително инсталирана операционна система Windows 10 IoT, предоставяна от Acceed. Чрез специална услуга Acceed предлага и напълно готови комплекти, в съответствие с конкретни изисквания на потребителите.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X