Широколентов Достъп

Новите рутери на D-Link от серията Smart Mesh осигуряват защита с McAfee

Владимир Владков

Нова серия Wi-Fi рутери Exo Smart Mesh обяви D-Link, като те допълват портфолиото на компанията от решения за непрекъсната свързаност в дома. Серията включва 3 устройства, поддържащи съответно стандартите AC1900, AC2600 и AC3000.

Рутерите DIR-1960, DIR-2660 и DIR-3060 предлагат висококачествена Wi-Fi връзка, комбинирана със защита от McAfee, за да предоставят по-бърза и по-сигурна домашна мрежа, обясняват от българския офис на D-Link.
Всички модели се доставят с петгодишен абонамент за платформата на McAfee Secure Home Platform, така че всяко устройство в домашната мрежа ще бъде защитено чрез блокиране на подозрителните опити за свързване към мрежата или проникването на злонамерен софтуер в нея.

Самата платформа Secure Home на McAfee осигурява блокиране на злонамерени сайтове, откриване на отклонения в качеството на връзката и наличие на ботнет, допълнителни мрежови настройки за скриване на вашите устройства от очите на хакерите. Чрез нея може автоматично да се изключва връзката на определени устройства, когато потребителя е навън

В рутерите е вграден и пълен родителски контрол, който дава възможност за предотвратяване зареждането на неподходящо съдържание от интернет, а също и за определяне на графици за ползване на Wi-Fi мрежата. Рутерите се доставят и с двугодишен абонамент за софтуера McAfee LiveSafe, който позволява инсталирането на антивирусен софтуер на неограничен брой компютри, таблети и смартфони на един потребител.

Новите рутери на D-Link работят по най-новия стандарт за безжична връзка 802.11ac Wave 2, което позволява достигане на комбинирани Wi-Fi скорости (в двата честотни обхвата – 2,4 и 5GHz) съответно до 1900 Mbps, до 2533 Mbps и до 3000 Mbps. Двуядреният процесор с тактова честота 880 MHz посреща успешно интензивна мрежова активност, което позволява на потребителите да се наслаждават на поточно видео без прекъсвания за буфериране, игри без насичане и светкавично интернет сърфиране. За още по-добро покритие на сигнала е възможно ползването на тези рутери заедно със съвместими D-Link Wi-Fi Mesh разширители, с които да се създаде хомогенна и самостоятелна клетъчна Wi-Fi мрежа, позволяваща придвижване из дома без прекъсване на връзката.

"Хората желаят да имат достъп до интернет, който да е едновременно бърз, надежден и сигурен. Със защитата от McAfee, новите ни рутери от серията Exo осигуряват високо ниво на кибер защита на домашната мрежа, както и на потребителите, когато са далеч от дома", обяснява Кевин Уен, президент на D-Link Европа.

Устройствата могат да се управляват и с глас при активиран Google Assistant или Amazon Alexa. В тях е вградено и приложението SPEEDTEST, чрез което потребителят разбира веднага каква е истинската скорост на интернета в момента. D-Link обещава автоматично изтегляне и инсталиране на актуализации на системния софтуер (фърмуера), така че потребителят да получи най-добрата защита на мрежата и достъп до нови функционалности.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X