Широколентов Достъп

Ericsson инвестира над $236 млн. в Бразилия в борбата за 5G мрежите

Иван Гайдаров

Ericsson ще инвестира 236,6 милиона долара за изграждането на нова монтажна линия за производство на 5G оборудване в бразилската си фабрика. Доставчикът си е поставил за цел да ръководи внедряването на технологията в Латинска Америка, съобщава Reuters.

Едуардо Рикота, президент на Ericsson Latin America South, разкрива инвестиционния план пред информационната агенция, като заявява, че доставчикът има за цел оперативната линия да заработи до третото тримесечие на 2020 г., въпреки че точният график зависи от търга на 5G спектъра в Бразилия.

Reuters съобщaва също така, че плановете за търговете, които бяха правени за март 2020 г., са удължени заради тестове смущения на честотите.

Ericsson планира да направи инвестицията за пет години, като започне от 2020 г., за старт на производството във фабрика, разположена в индустриален град близо до Сао Пауло.

По думите на Рикота 40% от оборудването, сглобено в Бразилия, се изнася за страни от Латинска Америка и това съотношение ще продължи и когато става дума за 5G.

Конкуренция

Конкурентите на компанията - Huawei и Nokia - също насочиха сериозно внимание към Бразилия. Nokia предвижда, че търгът на спектър в Бразилия може да се окаже най-големият в света, ако в него се включат всички групи едновременно.

Очаква се лентите в честотите 2.3GHz и 3.5GHz да бъдат в блока за потребителски 5G, докато 26GHz и 700MHz ще се използват за промишлени приложения.

Huawei инвестира 800 милиона долара през август за създаването на ново производствено съоръжение в страната, въпреки че то ще бъде предимно за смартфони.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X