Широколентов Достъп

Verizion и HERE ще разработват заедно автомобилни 5G технологии

Иван Гайдаров

Verizon обяви партньорство с HERE Technologies за сътрудничество при разработването на системи за безопасност и навигация в свързани автомобили, използвайки 5G мрежата на американския оператор и платформа за изчисления в крайните устройства.

В съвместно изявление, компаниите заявяват, че ще проучат иновативни приложения на 5G Ultra Wideband мрежата на Verizon, съчетано с технологиите за местоположение, работа с данни и автономни превозни средства на HERE Technologies.

Първоначалната работа ще се съсредоточи върху безопасността на превозните средства и пешеходците, включително избягване на сблъсъци, по-добра идентификация на местоположението и оптимизирана навигация за таксиметровите и логистичните услуги.

Бъдещите планове включват разработката на широк спектър от сценарии за употреба на тези технологии в корпоративната сфера, индустрията и обслужването на потребителите, както и в автомобилостроенето, интелигентните градове и транспорта.

HERE Technologies, която беше продадена от финландския производител Nokia на немски автомобилен консорциум през 2015 г., заяви, че ще предостави на Verizon достъп до данни за местоположение, SDK и API от съществуващата си платформа.

Едзард Овербек, изпълнителен директор на HERE Technologies, приветства мащаба на 5G Ultra Wideband мрежата на Verizon, който според него е създаден така, че да позволи по-високата честотна лента и по-ниската латентност, "необходими за по-прецизно позициониране".

"Партньорството ни с Verizon не само ни позволява да използваме иновационния потенциал на 5G, но също така подчертава възможностите на тази технология, когато е насочена към локализиране на местоположението - свързани услуги, които са проектирани да направят нашия свят по-безопасен, по-ефективен и по-устойчив на околната среда", коментира той.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X