Широколентов Достъп

D-Link инвстира в ново 5G портфолио от продукти за дома

Владимир Владков

Тайванският производител D-Link е решил да се възползва от засилващата се тенденция за разгръщане на 5G мрежи, поне в големите градове, като разработва нова линия 5G устройства. Първите два продукта от нея са 5G Wi-Fi 6 мобилна точка за достъп и 5G AC2600 Wi-Fi рутер.

Новата мобилна точка за достъп DWR-2101 може да свързва до 32 различни устройства едновременно, което я превръща в ефективно решение за гъсто разположени устройства, достъпващи интернет, и при интензивен обмен на данни. Работата й в двете радиочестотни ленти за Wi-Fi осигурява на всички свързани към нея устройства възможно най-добрата безжична работа, а поддръжката на най-новия протокол за Wi-Fi криптиране WPA3 гарантира, че мрежата е защитена.

DWR-2101

© D-Link

DWR-2101


Същевременно 5G чипът осигурява скорост от мрежата към клиента до 1,6 Gbps, а вградената Wi-Fi 6 точка за достъп предлага обща безжична скорост до 1,8 Gbps. DWR-2101 е подходяща за игри с виртуална реалност, излъчване на поточно видео или видеоразговори, както и за достъп до облачни приложения и хранилища за данни.

5G маршрутизаторът на D-Link DWR-978 също осигурява 5G скорост в домовете и малките офиси, като може да служи за основна или резервна връзка към интернет, заменяйки фиксираните връзки. Използван е същия 5G чип, предоставящ скорост към клиента до 1,6 Gbps. Отключената SIM карта и възможността за работа с различни 5G честоти дават на потребителите свободата да избират доставчик на мобилен интернет, който осигурява най-високо качеството на връзката в конкретната точка.

Работейки в двата РЧ обхвата, DWR-978 достига скорости до 2,6 Gbps с технология MU-MIMO и позволява едновременно 4K стрийминг, игри с виртуална реалност или провеждане на видеоконференции. Интегрираните Gigabit LAN и WAN портове дават допълнителна гъвкавост и възможност да се ползва надеждна кабелна връзка. И тук е осигурено криптиране по най-новия протокол WPA3 за пълна защита на всички свързани устройства.

DWR-978

© D-Link

DWR-978


Стилният, интуитивен LCD сензорен екран на точката за достъп DWR-2101 улеснява контрола и управлението, а сменяемата батерия, която издържа цяло денонощие, гарантира непрекъсната работа. И двата продукта се предлагат с безплатно приложение за смартфон, което позволява лесно управление и конфигуриране.

"5G и Wi-Fi 6 са две технологии, които променят напълно живота ни, и затова D-Link се ангажира да ги направи достъпни за хората. С тези нови продукти правим първата крачка в тази посока. С повишаване нуждата на потребителите от бърз и надежден достъп до данни, ние желаем да им предоставим възможност да изберат най-подходящия за тях начин на свързване - в офиса или навън, по време на път или когато работят от вкъщи", споделя Кевин Уен, президент на D-Link Европа.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X