Центрове За Данни

Equinix придоби 3 центъра за дани в Мексико

Владимир Владков

Equinix обяви, че е приключила придобиването на три центъра за данни от Axtel S.A.B. de C.V., която обслужва големите мексикански градове Мексико сити и Монтерей. Транзакцията на обща стойност $175 милиона ще осигури достъп на Equinix до двата огромни града, като бизнесът все повече се стреми да прехвърли ИТ операциите си и данните, чувствителни към времезакъснението, в цифровата периферия, по-близо до местата, в които съдържанието се създава и потребява.

Тази експанзия, комбинирана с предишните придобивания на Equinix в ключови регионални хъбове на голям трафик в Далас (от Infomart) и в Маями (от NAP of the Americas), ще засили още повече глобалната платформа на Equinix чрез увеличената взаимна свързаност между Северна, Централна и Южна Америка. Според компанията "този ход ще подкрепи важната роля, която Equinix играе в подпомагането на компаниите да се развият от традиционния бизнес към дигиталния чрез глобално свързване на хората, местоположенията, облачните услуги и данните, които са от решаващо значение за тяхната дейност".

Трите центъра за данни ще добавят приблизително 115 000 квадратни фута (около 10,6 хиляди кв. метра) пространство за колокация към портфолиото от центрове за данни Equinix International Business Exchange (IBX). Като се има предвид капацитетът на захранване на тези три сайта, тази транзакция ще направи Equinix един от най-големите мрежово неутрални оператори на центрове за данни в Мексико. Включвайки текущите проекти за разширяване, Equinix е инвестирала над $500 милиона в своите операции в Латинска Америка, включително в Бразилия, Колумбия и сега в Мексико.

Equinix планира да предложи Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric) и в трите нови центъра за данни. ECX Fabric е SDN базирана услуга за взаимно свързана по заявка, която позволява на всеки бизнес да свърже своята разпределена инфраструктура и разпределената инфраструктура на всяка друга компания, включително на най-големите доставчици на мрежови услуги и облаци, през Platform Equinix.

Днес Equinix оперира над 200 центрове за данни IBX на 55 пазара, включително два центъра в България. Според глобалния индекс Global Interconnection Index, пазарно изследване, публикувано от Equinix, което анализира глобалния обмен на трафик, Латинска Америка ще реализира най-големия ръст на пропусквателния капацитет на взаимната свързаност, която до до 2022 г. ще расте с 63 на сто годишно.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X