Корпоративни Мрежи

D-Link обяви нова Whole Home Mesh Wi-Fi система и две домашни камери

Александър Главчев

Нова серия Wi-Fi рутери за дома представи D-Link. Новите продукти с AC1200 двулентова Whole Home Mesh система (COVR-1102) представляват гъвкави решения и дават възможност за разширяване на покритието чрез добавяне на друго сертифицирано EasyMesh устройство. Системата поддържа още най-новата WPA3 Wi-Fi защита, която предлага по-голяма сигурност чрез паролата и по-лесно настройване на IoT устойствата за умния дом.

Системата се състои от две точки за достъп, които според производителя могат да Covr Whole Home Mesh Wi-Fi покритие на до 325 кв.м. С двулентовата безжична връзка с комбинирана скорост до 1200 Mbps за всеки рутер, потребителите могат да извършат непрекъснати видеоразговори, да гледат видеоклипове с HD качество от много устойства наведнъж или да се наслаждават на игрите без проблеми, където и да се намират у дома.

Технологията Multiple-User MIMO (MU-MIMO) пък дава възможност за едновременно получаване и изпращане на данни до и от други устройства. Интелигентната функция Smart Roaming пък непрекъснато сканира за най-добрия Wi-Fi сигнал, достъпен за всяко устройство, свързвайки ги без прекъсване.

COVR-1102 също поддържа гласов контрол чрез Amazon Alexa и Google Assistant, като предоставя на потребителите контрол върху тяхната домашна Wi-Fi мрежа. Устойствата може да бъдата конфигурирани бързо чрез безплатното D-Link Wi-Fi приложение, достъпно за Android или iOS.

AC1200 двулентова Whole Home Mesh Wi-Fi система ще бъде налична през през втората четвърт на 2020 г. и в троен пакет (COVR-1103), който ще предлага покритие до 464 кв.м.


Камери за интелигентно наблюдение на дома


В началото на годината D-Link представи също 2 нови mydlink камери с набор от умни функции за детекция, специално разработени за висококачествено наблюдениe в различни закрити пространства. Създадена за модерния дом или малкия офис, безжичната камера mydlink Smart Full HD (DCS-8325LH) и безжичната мини HD камера (DCS-8000LHV2) са лесни за настройване и достъпни от разстояние навсякъде и по всяко време.

Безжичната Smart Full HD камера се предлага с детектор за движение с вграден изкуствен интелект. Той дава повече възможности на потребителите да проследят какво е заснето на камерата и да изберат кога да бъдат сигнализирани. Те могат да посочват какви типове движение желаят да бъдат идентифицирани от камерата, като например нарушител, който се различава от улично куче, или обект, пресичащ определена граница или специфична зона. Също така могат да се конкретизират множество зони, за които да получават уведомявания, когато в тях е засечено движение.

Моделът DCS-8325LH се предлага с функции като интегрирано нощно виждане, 1080 пикселова резолюция, слот за microSD карта за локално записване, двупосочна аудио функционалност, включително новата безжична WPA3 защита. Обективът е с ъгъл на видимост 151 градуса.

Мини Full HD камерата (DCS-8000LHV2) пък е актуализиран модел на един от най-продаваните модели – DCS-8000LH. Тя е модернизирана със 1080 пикселова Full HD резолюция, най-новата WPA3 безжична защита, както и детектор за движение, базиран на изкуствен интелект. Камерата може да различава движения, извършени от човек или други обекти и значително да намалява фалшивите сигнали, уверени са от D-Link.

Потребителите могат да се възползват и от безплатния mydlink Cloud Recording, чиято памет съхранява записани видеа за 24 часа в персоналното облачно пространство. Като алтернатива се предлага и набор от платени опции, които предлагат съхраняване на записи до 30 дни на видео.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X