Центрове За Данни

Equinix разширява обхвата на услугите за взаимосвързаност ECX Fabric в регион EMEA

Владимир Владков

Услугата ECX Fabric ще е достъпна на 7 нови пазара, включително в България

Услугата Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric) ще се разшири и ще обхване 7 нови пазара в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA), съобщиха от компанията, разполагаща с центрове за данни по целия свят, включително два в София. С разширението на водещата в сектора услуга за взаимосвързаност на Equinix в София, Барселона, Брюксел, Женева, Истанбул и Лисабон, а през второто тримесечие на годината и в Хамбург, компаниите и доставчиците на комуникационни услуги ще могат да си осигурят безпроблемна взаимосвързаност с най-значимите екосистеми на доставчици на облачна и мрежова инфраструктура, както и с партньори и клиенти, които имат най-голямо значение за техните дигитални бизнеси.

"В период, в който ИТ лидерите реагират на все по-динамичния свят, включващ конкурентен натиск, нарастващите нужди на клиентите, глобализацията и предизвикателствата, възникнали вследствие на COVID-19, мнозина ускоряват усилията си, насочени към дигиталната трансформация и продължават да приоритизират прилагането на хибридни и мултиоблачни решения, обясняват от Equinix. - В отговор на тази промяна на пазара Equinix разширява предлагането на своята ECX Fabric услуга, за да помогне на дигиталните бизнеси да опростят хибридните мултиоблачни внедрявания и да увеличат възможностите си за глобална взаимосвързаност в рамките на платформата Equinix."

ECX Fabric вече е достъпна на 45 стратегически пазара. Тя позволява на компаниите да обменят данни при необходимост между различни градове чрез директни частни връзки. Тя позволява и на фирмите, и на доставчиците на мрежови и облачни услуги да мащабират своите дигитални бизнес операции толкова бързо, колкото го изисква бързопроменящата се дигитална икономика. Услугата е достъпна през портал за самообслужване или посредством API интерфейс. През един порт клиентите, намиращи се на пазар с функционираща услуга ECX Fabric, могат да създават и управляват връзки в цял свят по един унифициран начин.

"ECX Fabric ще позволи на клиенти от страната и региона да улеснят своя достъп до едни от най-големите доставчици на облачни решения, сред които Amazon Web Services, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure и Google Cloud в Platform Equinix, обяснява Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix България. - Тъй като Equinix предлага директен достъп до много висока концентрация на свързаност с облачни доставчици, ECX Fabric е идеално пригоден, за да отговори на предизвикателствата, свързани с мултиоблачната мрежова свързаност, пред които се изправят клиентите. Вече имаме примери на мрежи за разпространение на съдържание, които се възползват от предимствата, предлагани от ECX Fabric", допълва Здравко Николов.

Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix България.

© Equinix

Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix България.


Динамичната платформа Equinix обединява над 200 центрове за данни тип International Business Exchange (IBX) и поддържа много голям дял на директна публична свързаност с облачни доставчици, както и екосистемата с най-висока степен на физическа и виртуална взаимосвързаност. ECX Fabric предлага бърз достъп до най-големите в света облачни доставчици, включително Amazon Web Services, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure и Google Cloud посредством платформата Equinix чрез глобална, софтуерно дефинирана взаимосвързаност. С повече от 2000 клиенти, свързващи своята дигитална инсфраструктура с над 600 други участници на платформата, ECX Fabric дава възможност на водещите дигитални компании в света да установят връзка с облака.

С добавянето на седемте нови пазара в EMEA, ECX Fabric ще бъде наличен за клиентите на 45 стратегически пазара в Северна и Южна Америка, EMEA и Азиатско-Тихоокеанския регион, включително в Амстердам, Атланта, Барселона, Бостън, Брюксел, Канбера, Чикаго, Кълпепър, Далас, Денвър, Дъблин, Дюселдорф, Франкфурт, Женева, Хамбург, Хелзинки, Хонконг, Хюстън, Истанбул, Лисабон, Лондон, Лос Анджелис, Мадрид, Манчестър, Мелбърн, Маями, Милано, Мюнхен, Ню Йорк, Осака, Париж, Пърт, Сиатъл, Сао Пауло, Силициевата долина, Сеул, Сингапур, София, Стокхолм, Сидни, Торонто, Токио, Варшава, Вашингтон (окръг Колумбия) и Цюрих.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X