Центрове За Данни

Alkira разшири мрежовия си облак, осигурявайки защитена свързаност по заявка

Владимир Владков

Високоскоростна мрежа с малка латентност свързва фирмени клонове, центрове за данни, отдалечени потребители и облаци.

Alkira обяви, че разширява своята услуга за облачна мрежа като услуга (CNaaS), така че облачната свързаност да покрива всяка мрежа. Първата в индустрията Cloud Backbone-as-a-Service (CBaaS) свързва опорни центрове за данни към периферни или отдалечени сайтове по целия свят, както и към всяка мултиоблачна среда само за минути, а не както обикновено се случва за шест, а в някои случаи и за 18 месеца.

Услугата CBaaS на Alkira, кръстена Cloud Services Exchange™ (CSX) представлява глобална високоскоростна опорна мрежа с ниска латентност, която свързва помежду им потребители, сайтове и облаци с нужната степен на сегментиране. Потребителите могат да разширят капацитета на опорната мрежа когато им нужно до даден сайт, а същевременно намаляват разходите си, избягвайки поддръжката на наследен хардуер и продължително обучение за него. CBaaS услугата обхваща още интегрирани мрежови и защитни услуги, както и видимост от край до край, контрол и управление.

Alkira разшири мрежовия си облак, осигурявайки защитена свързаност по заявка

© Alkira


"Мрежата е най-изостанала в предприятията, тъй като изисква досадни, негъвкави и скъпи конструкции тип "Направи си сам ", които могат да отнемат месеци и дори години, каза Амир Кан, главен изпълнителен директор и основател на Alkira. - Alkira Network Cloud предоставя нов начин за проектиране и внедряване на унифициран, последователен начин за предоставяне на сигурни, интегрирани мрежови възможности от корпоративен клас, толкова прости и мощни за използване като едно приложение за смартфон. Бъдещето на мрежата е като услуга и днес нашият стабилен и гъвкав мрежов облак вече се простира до облачната опорна мрежа, локалните мрежи и мрежите в корпоративните клонове."

"Тъй като работните натоварвания стават все по-разпределени в мултиоблачния пейзаж и потребителите на приложения стават още по-разпръснати, мрежовата инфраструктура трябва да бъде модернизирана, както архитектурно, така и оперативно, за да отговори изцяло на нуждите на облачната ера. Предизвикателството по своята същност е сложно, но решенията трябва да се фокусират върху простотата, заяви Брад Кейсмор, вицепрезидент проучвания на центрове за данни в IDC. - С въвеждането на CBaaS Alkira се опитва да даде възможност на облачните архитекти и мрежовите оператори да смекчат сложността и да намалят разходите за свързаност на потребители, сайтове, центрове за данни и облаци."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X