Sdn/nfv

Equinix Fabric добави към облачните решения и повсеместна свързаност

Владимир Владков

Революционна промяна в начина, по който компаниите ще свързват дигиталната инфраструктура, обяви Equinix. Компанията добави нови възможности в своите решения Equinix Cloud Exchange Fabric, което вече ще се казва Equinix Fabric и Network Edge, чрез които дава възможност на лидерите в сферата на дигиталните технологии да изградят мрежа с нужната гъвкавост, за да отговарят на все по-динамичните бизнес среди.

"С търсенето на достъп до екосистеми от страна на бизнеса и увеличаването на работата и мрежовата гъвкавост на инфраструктурата клиентите избират Equinix Fabric за свой стандарт за взаимосвързаност с тяхната дигитална инфраструктура в платформата Equinix на глобално ниво. Equinix Fabric, който вече не се предлага за свързване само с облачни решения, има глобално свързано присъствие с услуги, които позволяват на лидерите в сферата на дигиталните технологии да трансформират своя бизнес, като се свържат с всичко и всички, важни за техния бизнес", обясняват от компанията.

Компаниите от традиционните сектори и доставчиците на услуги вече могат да използват Equinix Fabric като единен подход за взаимосвързаност, чрез който да имат връзка с всички свои физически или виртуални устройства, намиращи се в рамките на центровете за данни IBX (International Business Exchange) и най-голямата екосистема за дигитална инфраструктура в света. Това включва свързването на физически устройства, намиращи се в колокация на Equinix, и автоматизирани физически сървъри, налични в Equinix Metal, с виртуални устройства като маршрутизатори, защитни стени и SD-WAN шлюзове, налични в Network Edge, които помагат на бизнеса безпроблемно да преодолее разстоянията между своята разпределени цифрови инфраструктури.

Увеличавайки мащаба на дигиталната екосистема, която е налична за клиенти на Equinix Fabric, Equinix вече предлага и нова възможност, чрез която потребителите на Equinix Fabric могат да се свържат с всеки друг клиент в платформата Equinix. Благодарение на тази иновация клиентите на Equinix Fabric могат да разширят обхвата на своята взаимосвързаност повече от 3 пъти чрез възможността да се свържат с повече от 10 000 облаци, мрежи, партньори, потребители и богати екосистеми, налични в платформата Equinix.

Equinix разшири и автоматизирания достъп до мрежови доставчици през Equinix Fabric. В рамките на минути клиентите могат да използват Equinix Fabric за достъп до мрежови услуги като MPLS, Ethernet и IP транзит от редица големи доставчици на мрежови услуги като Aryaka, AT&T, BT, Cloudflare, Colt Technology Services, HKBN, Hurricane Electric, euNetworks, Fusix, GTT, Telnyx, Unitas Global и Verizon Business.

Equinix продължава да бъде най-доброто място, на което компаниите да внедрят своята дигитална инфраструктура за хибридни облачни архитектури, като предлага най-много локации за директна и частна свързаност към водещите IaaS и SaaS облачни решения. За минути клиентите на Equinix Fabric могат да се свържат директно с големи доставчици на облачни решения, включително Alibaba Cloud, AWS, Google Cloud, IBM Cloud, Microsoft Azure и Oracle Cloud. В допълнение клиентите на Equinix могат да се свържат директно с доставчици на SaaS и инструменти за сътрудничество като Salesforce, Cisco Webex, Zoom и много други.

Network Edge вече предлага пълен набор от водещи SD-WAN услуги

Допълнително разширявайки своята екосистема от услуги за виртуализирани мрежови функции (VNF), чрез които компаниите работят със своята мрежова инфраструктура в Equinix без физическо внедряване, Equinix наскоро осигури достъп до виртуалното SD-WAN приложение Silver Peak Unity EdgeConnect в Network Edge. С това допълнение Network Edge вече предлага на компаниите пълен набор от водещи в индустрията неутрални SD-WAN услуги с вградена интеграция към Equinix Fabric.

Платформата Network Edge позволява на компаниите да внедряват виртуални мрежови услуги в реално време чрез различни доставчици, включително Cisco, CloudGenix, Fortinet, Juniper Networks, Palo Alto Networks, Silver Peak (наскоро придобита от Aruba, компания на Hewlett Packard Enterprise), Versa Networks и VMware. Чрез интеграция с Equinix Fabric, клиентите на Network Edge могат също и да си осигурят взаимосвързаност между техните виртуални устройства в дигитална периферна (Edge) среда с облачни и мрежови доставчици.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X