Центрове За Данни

Google затвърждава амбициите си на мрежовия пазар

Иван Гайдаров

Интернет гигантът Google разкри последните си амбиции в света на телекомуникациите под формата на своя Център за мрежова свързаност (Network Connectivity Center - NCC).

В пост, който анонсира новия продукт, продуктовият мениджър на Google за облачни мрежи, Рохит Рамкумар, описва NCC като "революция в опростяването на локалната и облачната мрежа". Това изглежда като опит да се осигури една конзола за компании от всякакъв размер, която да управлява всичките им мрежи на глобален принцип. Звучи доста амбициозно, но Google е една от малкото компании, които биха могли да направят нещо подобно.

"Центърът за мрежова свързаност служи като изходна точка за безпроблемно свързване на VPN, партньорски и специализирани междусистемни връзки, както и рутери на трети страни и софтуерно дефинирани WAN, като ви помага да оптимизирате свързаността, да намалите оперативната тежест и разходите - където и да са вашите приложения или потребители", категоричен е Рамкумар.

Тази нова инициатива е продължение на обявното от Google партньорство със Cisco чрез SD-WAN Cloud Hub. "Нашата последна интеграция не само разширява платформата Cisco SD-WAN към Google Cloud, за да автоматизира осигуряването на безпроблемна свързаност от локация към облак, но също така дава възможност на клиентите да използват Google Cloud за осигуряване на високонадеждна, високопроизводителна глобална облачна мрежа за свързаност от локация до локация, която може да бъде внедрена за минути", казва на свой ред Дж.Л. Валенте, вицепрезидент по управлението на продукти за Cisco Enterprise Routing, SD-WAN и Cloud Networking.

Партньорството на Google и Cisco подчертава бавното, но сигурно навлизане на технологичните гиганти в телекомуникационното пространство.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X