Центрове За Данни

Schneider Electric участва в изграждането на шведския супер екологичен EcoDataCenter

Владимир Владков

Скандинавската компания EcoDataCenter изгражда център за данни в шведския град Фалун, който ще излъчва минимално количество въглеродни емисии, разчитайки и на решенията на Schneider Electric, съобщиха от българското дружество "Шнайдер Електрик България". Основната цел на проекта е да бъде създаден един от най-устойчивите центрове за данни на скандинавския полуостров.

Сред решенията, които се вграждат в новия център за данни на EcoDataCenter са платформата EcoStruxure за сградно управление, UPS устройствата Galaxy VX с литиево-йонни батерии и модерните въздушни прекъсвачи MasterPact MTZ. Освен това Schneider Electric ще осигурява отдалечен мониторинг и 24/7 достъп до критичната инфраструктура на EcoDataCente чрез своя хъб за свързани услуги.

Чрез решението EcoStruxure, разработено за доставчиците на облачни услуги, се свързват съществуващия хардуер, софтуер и мониторинг в цялостна архитектура. EcoDataCenter вече отчита своята ефективност и индекс на устойчивост, като генерира аналитични доклади на база данните, получени от всички сензори и измервателни единици в центъра за данни.

Двата охлаждащи агрегата Turbocor Uniflair допълват обичайно ниските северни температури и влажността през лятото в шведския град, като осигуряват нужния контрол на микроклимата на съоръжението. В архитектурата EcoStruxure четирите UPS устройства Galaxy VX поддържат 1250 kW, достигайки 99% ефективност в режим ECOnversion. "Тази резервна мощност генерира енергия, която може да бъде оползотворена повторно", обяснява от Schneider Electric.

С изграждането на центъра за данни EcoDataCenter подпомага местна общност. С мониторинга, ефективността и свързаността, които осигурява EcoStruxure, EcoDataCenter има възможност да рециклира топлинната енергия, отделена от съоръжението. Тя може да се използва от местни дружества за комунални услуги. Връщайки енергия към локалната мрежа EcoDataCenter постига високите си цели за нулеви емисии и опазване на околната среда, допълват от компанията.

"С решенията на Schneider Electric очакваме да постигнем коефициент ефективност на използваната енергия (PUE) 1,15* (бел. ред.: максималната стойност е 1), а в съчетание с възобновяемата енергия сме уверени, че сме един от най-устойчивите центрове за данни в скандинавските страни, а вероятно и в света", посочва Микаел Сванфелт, главен технологичен директор на EcoDataCenter.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X