Корпоративни Мрежи

Cisco и Microsoft задълбочават партньорството си

Иван Гайдаров

Cisco и Microsoft обявиха вторник плановете си за разширяване на съществуващото си партньорство около мрежовата свързаност с облачно базирани приложения. По-конкретно, компаниите ще интегрират софтуерно дефинираната мрежа на Cisco (SD-WAN) с Azure Virtual WAN и Office365 на Microsoft. Според двете компании този ход ще подобри свързаността към облака на Microsoft и ще оптимизира клиентския опит в Office365.

Миналата година Cisco обяви, че връзките между Cisco SD-WAN и Office 365 подобряват производителността на приложенията с до 40%. В този случай SD-WAN ще насочва трафика към Office365 от сайта на клиента към най-близките точки на присъствие в мрежата на Microsoft, често заобикаляйки корпоративния център за данни.

В новия си проект Cisco и Microsoft планират да разработят нови възможности, които ще позволят директна връзка към Azure Virtual WAN чрез SD-WAN на Cisco, хоствана в Azure. Освен това, Cisco SD-WAN ще бъде допълнително интегрирана с Office365 за подобряване на мрежовите връзки.

"Докато организациите модернизират мрежата си със софтуерно дефинирани WAN, за да поддържат дигиталната си трансформация, базирана на облак, Microsoft се радва да обяви, че задълбочава партньорството си със Cisco за интегриране на Cisco SD-WAN, Azure Virtual WAN и Office 365", коментира Юсеф Халиди, корпоративен вицепрезидент на Microsoft Azure Networking в изявление до медиите.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X