Корпоративни Мрежи

А1 България получи от Cisco партньорски статут "Support Service"

Владимир Владков

A1 България получи от Cisco партньорски статут за доставчик на услуги по поддръжка на решенията на щатския мрежов гигант. Статутът гарантира, че операторът има нужните високотехнологични компетенции, така че тя има право да предлага на своите бизнес клиенти висококвалифицирана поддръжка за хардуерни, софтуерни и облачни продукти на Cisco.

Бизнес клиентите на А1 вече могат да прехвърлят поддръжката на Cisco базираните си продукти към A1 и сертифицираните технически специалисти на телекома. Партньорският статут осигурява на А1 достъп както до основните, така и до смарт възможностите, предоставяни от Cisco. На тяхна база компанията развива и предлага свои услуги за бизнеса. Основните функционалности включват софтуерни актуализации, онлайн технически ресурси, техническа поддръжка и други. Смарт функционалностите предоставят възможности за автоматизация, чрез които техническата поддръжка става проактивна чрез въвеждането на софтуерно базирани модулни смарт възможности като нотификации, дистанционна диагностика на устройства и смарт взаимодействия.

В края на 2019 година А1 стана първият телеком в Югоизточна Европа със сертификата за златен партньор на Cisco. Така компанията добави към портфолиото си ИКТ решения като Cisco Umbrella, Cisco WebEx Meetings, A1 Smart Net - Cisco Meraki. Златното партньорство позволява на А1 да комбинира мрежови услуги с ИТ базирани решения и да затвори кръга от услуги, необходими за дигиталното функциониране на бизнеса.

Една от Cisco базираните услуги на компанията - А1 Smart Net, e в основата и на предложението на оператора за изграждане на безплатни Wi-Fi зони в страната в рамките на инициативата на Европейската комисия WiFi4EU. Броят на общините, които избират А1 за свой доставчик на оборудване по тази програма, продължава да нараства и вече доближава 70. Към момента 57 общини в страната използват решение за безжична свързаност от А1, сред които Столична, Монтана и Ботевград. Компанията работи и с близо 11 други общини, в които проектите са в различна фаза на реализация.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X