Мобилни Мрежи

Германия ще вложи €1,1 милиарда за подобряване на мобилното покритие

Владимир Владков

Германското правителство ще инвестира 1,1 милиарда евро, за да премахне "белите петна" в мобилното покритие в страната до 2024 г., като за целта публична инфраструктурна компания ще изгради 5000 мачти.

В интервю за германския вестник Stuttgarter Zeitung секретарят на Федералното Министерство на транспорта и цифровата инфраструктура Щефан Билгър каза, че инвестицията ще бъде осигурена чрез фонда за цифровата инфраструктура на страната, чрез който ще бъдат "запушени почти всички пропуски" в Германия.

Вестникът пише, че правителството е заделило €5 милиона за стартиране на публична инфраструктурна компания до септември 2020 г., която ще инсталира мачтите в райони, в които частни компании не оперират в момента.

Федералният транспортен министър Андреас Шойер също призова за по-бързи процедури за разширение на мобилната инфраструктура в страната, тъй като в момента "висят за няколко подписа" процедури за над 1000 места в цяла Германия. Новината се появи само седмица, след като трите големи оператора се съгласиха да координират изграждането на 6000 радио сайтове в страната.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X