Мобилни Мрежи

Microsoft засилва позициите си на 5G пазара

Network World

neMicrosoft се стреми да засили способностите си да работи с оператори по 5G внедрявания, сключвайки сделка за придобиване на Affirmed Networks, доставчик на виртуализирани мобилни мрежи.

Юсеф Халиди, корпоративен вицепрезидент на Microsoft за Azure Networking, коментира, че този ход ще позволи на технологичния гигант да "разшири своите облачни приложения към операторите от всяка точка на света" и ще предостави иновативни решения, включително възможността за управление на натоварванията на мрежата в облака.

"Вярваме, че софтуерът може да играе важна роля за подпомагането на напредъка на 5G и предоставянето на нови мрежови решения, които предлагат по-добри възможности в посока скорост, цена и сигурност", казва той.

Условията на сделката все още не са оповестени.

Ави Грийнгарт, водещ анализатор на Techsponential, обяснява пред Mobile World Live, че ходът идва в момент, в който телекомуникационната индустрия започва да се отдалечава от традиционния потребителски хардуер в полза на инфраструктурата, базирана на облак и софтуер.

Microsoft сключи голяма облачна 5G сделка с AT&T през юли 2019 г., а наскоро беше посочена като една от няколкото компании, които работят с правителствените служители на САЩ за разработване на нова софтуерно базирана инфраструктура за следващо поколение мобилна технология.

Грийнгарт обяснява: "Microsoft очевидно вижда виртуализираната мрежа като възможност за растеж на облачните си услуги Azure и чрез закупуване на Affirmed Networks може да бъде в състояние да ги свърже с развитието на новата технология и да помогне на новите участници на пазара да изграждат 5G мрежи по-бързо."

Microsoft не е единственият технологичен гигант, който прави стъпки, за да се възползва от преминаването към архитектури, базирани на облак и софтуер. По-рано този месец Google разкри нова специфична за телекомуникациите платформа, която определя като облачен еквивалент
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X