Мобилни Мрежи

Qualcomm и Reliance Jio обединяват усилия за разгръщане на 5G в Индия

Александър Главчев

Qualcomm Technologies. и Reliance Jio Platforms (Jio), заедно с изцяло притежаваното от втората дъщерно дружество Radisys Corporation, обявиха сътрудничество за разработване на 5G решения, базирани на отворена архитектура, използваща виртуализирана RAN технология. Целта е да се ускори развитието и внедряването на вътрешно произведени 5G мрежови услуги и инфраструктура в Индия.

Двете компании обявиха и за надвишаване на скоростта 1Gbps, чрез използване на софтуера Reliance Jio 5GNR на платформите Qualcomm 5G RAN.

Според организациите 5G мрежите предлагат на потребителите висока скорост на предаване на данни, ниска латентност и "невероятен цифров свят", за влизането в който ще помагат 5G смартфони и корпоративни лаптопи, AR/VR продукти, както и вертикални IoT решения.

Според Reliance Jio техните техологии превръщат Индия в един от най-големите потребители на мобилни широколентови услуги в света. Дезагрегираните и виртуализирани 5GNR решения на компанията задвижват екосистема от софтуерни RAN реализации от операторски клас, предназначени да предоставят 5G услуги и приложения.

Qualcomm 5G RAN пък поставя основата за гъвкави, виртуализирани, мащабируеми и оперативно съвместими клетъчни мрежови инфраструктури. Тези платформи поддържат всички ключови диапазони като sub-6 и mmWave и са гръбнакът на различни инфраструктурни решения - от основни макростанции с масивна MIMO технология до малки клетки.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X