Мобилни Мрежи

VMware и Samsung ще помагат на доставчиците на услуги да преминат към 5G

Александър Главчев

VMware обяви партньорство със Samsung Electronics насочено към 5G комуникациите. Компаниите ще помогнат на операторите да отговорят на изискванията на мобилните мрежи от пето поколение и да ускоряват тяхното внедряване. Това ще бъде възможно чрез оптимизиране на портфолиото от телекомуникационни решения на Samsung за всички елементи на комуникационните мрежи - от ядрото до тяхната периферия, с използване на контейнеризирани и на виртуализирани функции чрез VMware Telco Cloud Platform.

Според компаниите с разпространението на 5G операторите ще се нуждаят от мрежи, изградени с използване cloud-native технологии, което ще увеличат скоростта, гъвкавостта и ефективността на използващите ги услуги. Получаването на търсените резултати пък ще е възможно само с цялостна автоматизация, предназначена да опрости управлението, както и да намали оперативните разходи. Samsung и VMware ще си сътрудничат за ускоряване на иновационния цикъл, чрез цялостно проектиране на мрежи и необходима за 5G гъвкавост.

Като част от сътрудничеството, двете компаниите ще работят за оптимизиране и подобряване на наличността на различни VNF и CNF решения (като vRAN, 5G Core, MEC, управление и анализ), предоставени от Samsung на платформата VMware Telco Cloud. Корейците вече е сертифицирала своите VNF и CNF решения по програмата VMware Ready for Telco Cloud. От VMware са уверени, че участието в тази програма ще ускори възприемането и внедряването на 5G решения.

"С течение на времето операторите ще преминат отвъд просто усъвършенстване на мобилния широколентов достъп (eMBB), за да се съсредоточат повече върху услуги с висока надеждност и ниска латентност (URLLC) и масови машинни комуникации (mMTC), уверен е каза Патрик Филкинс, старши анализатор в IDC. Доставчиците на облачна архитектура са по-подходящи за ефективна и едновременна поддръжка на нови услуги, които могат да осигурят тяхната гъвкавост, да ускорят иновациите и да осигурят цялостна оптимизация, за да отговорят на настоящите и бъдещите изисквания на клиентите."

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X