Мобилни Мрежи

Разгръщането на 5G мрежи в Китай ще струва $165 млрд., според ZTE

Владимир Владков

Разгръщането на 5G инфраструктура в Китай ще струва $165 милиарда за целия строителен цикъл, като това е с 50 на сто повече от средствата, които са инвестирани в 4G. Това заяви Сю Цзъян, главен изпълнителен директор на ZTE, на конференцията ZTE 2020 GLOBAL 5G SUMMIT AND USER CONGRESS.

Той обяви, че в края на септември мобилните оператори в Китай са разгърнали над 690 000 5G сайта в 350 града. Сю каза още, че компанията си е "подсигурила" 55 търговски 5G договора и работи с 90 оператора по целия свят.

ZTE държи близо 30 на сто от глобалните доставки на 5G RAN оборудване за второто тримесечие на 2020 г., твърди Сю. Той каза, че RAN пазарът е нараснал с 20 на сто на годишна база до $9.4 милиарда, отбелязвайки че ръстът се дължи предимно на агресивното въвеждане на самостоятелна (SA) 5G технология от китайските оператори.

Компанията се стреми към облачна мрежова интеграция за индустриални приложения. Сю заяви, че ZTE има над 500 партньори в 15 вертикални сегмента, включително индустриално производство, образование, здравеопазване, туризъм, транспорт, енергетика и опазване на околната среда.

Като лидер в индустрията в четири области на 5G иновации, ZTE е разработила решението PowerPilot за постигане на цялостно 5G спестяване на енергия, намаляване на потреблението и интелигентна работа. По отношение на подобряването на ефективността на използването на РЧ спектър, решенията на ZTE SuperDSS и FAST са разгърнати в много голям мащаб. Същевременно решенията на ZTE 1+X SSB и eDAS ефективно се справят с подобряване на покритието вътре в сградите.

По отношение на индустриалните приложения ZTE пусна изчислителното устройство NodeEngine, което предоставя възможност за разнообразни стратегии в индустриалния парк. "Въпреки предизвикателствата като COVID-19, темпът на 5G комерсиализация не е спрял - каза Сю Цзъян. - ZTE активно използва потенциала на мрежата и индустрията, поддържа стабилната си работа, засили инвестициите и иновациите в научноизследователска и развойна дейност и непрекъснато подобрява удовлетвореността на клиентите, като същевременно допълнително укрепва основните конкурентни предимства на компанията в 5G ерата".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X