Мобилни Мрежи

Etisalat се похвали с рекордна 5G скорост от 9.1 гигабита в секунда

Владимир Владков

Базираният в ОАЕ оператор Etisalat е комбинирал няколко РЧ обхвата - 2.6 GHz, 3.5 GHz и 26 GHz, за да създаде най-бързата мобилна "тръба".

Не се разкрива какво е количеството на всеки използван спектър, нито при какви условия е постигната скоростта, така че може би съобщението е предимно с ПР стойност.

"Щастливи сме да обявим, че Etisalat ОАЕ постигна безпрецедентната скорост от 9.1 Gbps в 5G мрежа, каза Саид Ал Заруни, старши вицепрезидент за мобилната мрежа на Etisalat. - Тази ултрашироколентова 5G скорост към потребителя e най-високата в света. Ние в Etisalat винаги се стремим да посрещнем все по-нарастващите нужди от пропусквателна способност за различни нужди на потребителите, бизнеса, автоматизацията и игрите."

Той добави, че постижението бележи огромна крачка в 5G ерата и предлага 30 пъти по-бърза връзка от средната пропусквателна способност на 4G. Това ще окаже значителна промяна сред индивидуалните потребители, индустриите, обществото и икономиката като цяло, обясни Ал Заруни

Наскоро Nokia успя да постигне 8 Gbps, но тогава даде много повече подробности за условията, при които е постиганата тази скорост. В случая с Etisalat не е ясно дали компанията използва комерсиална 5G мрежа.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X