Мобилни Мрежи

Nokia сключи мащабна 5G сделка с А1 Австрия

Владимир Владков

Nokia сключи сделка за изграждане на 5G опорна мрежа и мрежа за достъп с A1 в Австрия, което очевидно е добра новина за финландския доставчик. Сделката е продължение на дългогодишните отношения на Nokia с австрийския оператор

Nokia подписа многогодишен договор с A1 за доставка на 5G радио достъпи опорна мрежа. A1 купува комплекта AirScale на Nokia, включително 5G RAN, базови станции и продукти за радио достъп, а двете компании обсъждат предимствата на свързаността и капацитета за потребителите и бизнес клиентите на A1.

Това е доста стандартно съобщение за 5G договор. Но това, от което се нуждае Nokia, са нови клиенти. Както отбеляза LightReading по-рано този месец, делът на Nokia на пазарите на 4G и 5G извън Китай е равен на този през 2020 г. и се очаква да спадне с няколко процентни пункта тази година.

Поддържането на отношения със съществуващите клиенти, разбира се, е изключително важно за Nokia. Но възможността да "разтръби" една наистина нова сделка би било знак, че нещата се обръщат. "Радваме се да разширим дългогодишното си партньорство с A1 Австрия в ерата на 5G, като предоставим нашата RAN и опорна технология, заяви Томи Уито, президент на мобилните мрежи в Nokia. - Вече сме работили съвместно с A1 по редица вълнуващи проекти и приемаме този проект за разширяване като потвърждение, че нашата технология е най-добрата в класа си."

Nokia изброи редица 3G и 4G проекти за разширяване на мрежата, разгръщане на оптични мрежи и редица частни мобилни мрежи за кампуси, като примери за работата си с A1 през последните години. Двете компании са създали и няколко пилотни проекта 4G и 5G мрежови разрези, а A1 вече планира да предложи търговски оферти, базирани на тази технология, добавят от Nokia.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X