Мобилни Услуги

Ericsson и Microsoft ще разработват заедно услуги за свързани коли

Владимир Владков

Ericsson и Microsoft обединиха усилията си за разработване на облачни услуги за свързани превозни средства в опит да ускорят доставката на автомобили от ново поколение, като същевременно намалят разходите за автомобилните производители.

Партньорството ще даде възможност на Ericsson да изгради своята облачна платформа за свързан автомобил върху платформата на Microsoft Connected Vehicle Platform, пише в изявление на шведската компания.

В резултат Ericsson ще помогне на автомобилните производители да "разгръщат и мащабират глобални услуги на превозни средства като управление на автопарка, актуализации на софтуера през безжични връзки и свързаните услуги за безопасност много по-лесно и по-бързо, като същевременно намаляват разходите си".

Аса Тамсънс, старши вицепрезидент на Ericsson коментира: "Партньорството на Ericsson и Microsoft ще предостави на пазара цялостна свързана платформа за превозни средства".

Пеги Джонсън, изпълнителен вицепрезидент в Microsoft, коментира, че компаниите имат за цел "да опростят развитието на свързаните услуги за превозни средства, за да помогнат на производителите на автомобили да се съсредоточат върху нуждите на своите клиенти и да ускорят доставката на уникални изживявания, съобразени с опита на шофьора ".

Ericsson добави, че досега платформата Connected Vehicle Cloud е свързала повече от 4 милиона превозни средства в 180 страни, което представлява близо 10 на сто от пазара. Компанията заяви още, че платформата на Microsoft за свързани превозни средства предоставя основата за изграждане на приложения, включително за инфоразвлечения, разширена навигация и автономно шофиране.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X