Сателитни Услуги

OneWeb с второ успешно изстрелване на сателити в ниска орбита за шест седмици

Network World

neOneWeb обяви успешното изстрелване в ниска орбита на втория си полезен товар от наносателити за шест седмици. По-късно тази година компанията планира да започне да предлага комерсиални широколентови услуги чрез съзвездие от сателити, разположени в ниска орбита.

Компанията заявява, че е изстреляла 34 сателита на 21 март от космодрума Байконур в Казахстан и успешно е прихванала сигнал от всеки един от тях няколко часа по-късно.

OneWeb отбелязва, че вече разполага с второ съзвездие, разположено в рамките на шест седмици, и общо трето. Компанията изстреля в ниска орбита 34 апарата на 6 февруари, а преди това, в края на февруари 2019 г., беше направено и изстрелване на партида от шест тестови сателита. Така OneWeb има вече 74 сателита в ниска орбита.

С последното си изстрелване, One Web доказва способността си да изстреля 68 спътника за по-малко от два месеца и да произведе сериозна продукция в своето съоръжение във Флорида, което отвори врати през юли 2019 г. като част от съвместно предприятие с Airbus.

По-рано, от компанията отбелязаха, че фабриката е в състояние да произвежда два спътника на ден и то на по-ниска цена от традиционните възможности на пазара.

OneWeb има за цел да стартира първоначално със съзвездие от около 650 LEO-сателита, като плановете ѝ са да започне да доставя комерсиални услуги в арктическия регион по-късно тази година. В крайна сметка OneWeb се стреми да предостави глобално покритие на услугите си през 2021 г. чрез съзвездие от общо 1,950 сателита в ниска орбита.

Адриан Штекъл, изпълнителен директор на OneWeb, коментира, че пандемията от коронавирус е разкрила "критични недостатъци във възможностите за свързване на много организации", добавяйки, че мрежата на компанията е "готова да попълни много от тези критични пропуски в глобалната комуникационна инфраструктура" ".

В допълнение към обслужването на индустриални сегменти, включително авиация и мореплаване, OneWeb заявява, че има за цел също така да свърже извънградските общности, които в момента страдат от недостатъчно обслужване и възможностите за отдалечена работа, телемедицина и онлайн обучение.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X