Сигурност

Cisco придоби за $2,3 млрд. компанията за автентификация Duo Security

Владимир Владков

Cisco обяви днес, че ще плати $2,35 милиарда (кеш и в акции) за компанията Duo, разработваща решения за мрежова идентификация, автентификация и защита.

Според Cisco, Duo помага за защитата на организациите срещу кибер пробиви чрез облачния си софтуер, който проверява самоличността на потребителите и „здравословното“ състояние на техните устройва, преди да има даде достъп до приложенията. Идеята е да се ограничат пробивите и кражбата на акаунти.

В момента Cisco осигурява контрол на достъпа до мрежата чрез своя продукт Identity Services Engine (ISE), инсталиран в клиентските офиси. Софтуерът на Duo, работещо по модела SaaS, ще бъде интегриран в Cisco ISE, за да предостави облачно базиран контрол на достъпа до приложенията.

Отляво надясно: съоснователят и главен изпълнителен директор на Duo Security Дъг Сонг; старши вицепрезидентът на поделението на Cisco за решения за сигурност Гий Ритенхаус и съоснователят и СТО на Duo Security Джон Оберхайд.

Проверявайки доколко може да се вярва на потребителя и на неговото устройство, Duo ще добави този слой на „проверена доказана самоличност“ към прдуктите на Cisco Secure Internet Gateway, Cloud Access Security Broker, Enterprise Mobility Management и др.

Видимостта, която Cisco има към над 180 милиона управлявани устройства, ще бъде допълнена от по-широката функционалност на Duo, която може да „вижда“ мобилни и неуправляеми устройства.

Според Cisco, добавянето на автентификацията на Duo Security ще помогне на клиентите на нейните платформи бързо да посигуряват достъпа на потребители до приложения от всяко свързано в мрежата устройство. Около 75 на сто от потребителите на Duo стартират услугите за по-малко от седмица в сравнение с 6 до 12 месеца за сравними продукти, обясняват решението за придобиването от Cisco. Duo има над 12 хиляди потребители, включително над 100 от компаниите в класацията Fortune 500.

Сделката е най-голямата за Cisco след изкупуването за $3,7 милиарда на компанията за следене на производителността AppDynamics през 2017 г. и е най-мащабната в областта на киберсигурността след придобиването през 2013 г. за $2,7 млрд. на Sourcefire. Duo е основана през 2009 г. и има около 700 служители в няколко града в САЩ и в Лондон, Великобритания. Очаква се транзакцията да приключи през първото тримесечие на Cisco за фискалната 2019 г.

Според информация от MarketWatch, Duo има годишни приходи от $73 млн. за 2016 г., които са със 135% повече от предишната финансова година. В началото на 2018 г. компанията обяви подобни постижения, като заяви че е надхвърлила границата от $100 млн. При последното финансиране от инвеститорите Duo Security бе оценена на около $1,17 млрд.

Cisco Security има годишни приходи в размер на $2 млрд. за фискалната 2017 г., като общият оборот на продажбите на Cisco е $48 млрд.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X