Сигурност

Ericsson отказа участие в MWC 2020

Владимир Владков

Заради епидемията от коронавирус Ericsson официално се отказа от участие в Световния мобилен конгрес в Барселона - MWC 2020. Здравето и безопасността на служителите и потребителите не може да бъде гарантирана, затова решихме да оттеглим участието си тази година, пише в официално изявление на Ericsson. Предвидените демонстрации и съдържание, подготвени за най-голяма конференция в областта на мобилните комуникации, ще бъдат показани на потребителите на локални събития под мотото "Ericsson Unboxed"

Компанията вече е предприела редица превантивни мерки, за да осигури здравето на служителите си, като минимизира въздействието върху бизнес операциите. "След задълбочена вътрешна оценка на риска, Ericsson реши да предприеме допълнителни предпазни мерки и да се оттегли от MWC Barcelona 2020, най-голямото събитие в телекомуникационната индустрия", пише в съобщението.

От Ericsson добавят, че оценяват усилията, положени от организатора GSMA за контрол на риска. "Като един от най-големите изложители обаче Ericsson посреща на своя щанд хиляди посетители всеки ден и дори рискът да е намален, компанията не може да гарантира здравето и безопасността на своите служители и посетителите", обясняват от шведския производител.

Бьоре Екхолм, президент и CEO на Ericsson, на изложението MWC 2019. Тази година компанията няма да участва заради заплахата от коронавирус.

© Ericsson

Бьоре Екхолм, президент и CEO на Ericsson, на изложението MWC 2019. Тази година компанията няма да участва заради заплахата от коронавирус.


"Това решение не беше взето лесно, коментира Бьоре Екхолм, президент и главен изпълнителен директор на Ericsson. - С нетърпение очаквахме да представим най-новите си иновации на MWC в Барселона. Това е много жалко, но ние силно вярваме, че най-отговорното бизнес решение е да оттеглим участието си от събитието през тази година", добави той.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X