Сигурност

Нови умни камери на D-Link подобряват следенето на движение

Network World

D-Link представи две нови камери от своето портфолио mydlink. Създадени за модерния умен дом или за малкия офис, камерите Full HD Pan & Tilt Wi-Fi Camera (DCS-8526LH) и Full HD Outdoor Wi-Fi Spotlight Camera (DCS-8627LH) са с изключителни възможности за наблюдение на закрити и открити пространства, предлагайки отдалечен достъп отвсякъде и по всяко време.

И двете камери са с функция за разпознаване на движението, базирана на изкуствен интерект, която интелигентно различава човешко същество и друг движещ се субект. Благодарение на интегрираната интелигентна функция в камерата, разпознаването е по-бързо, изисква се по-малка честотна лента и не е необходим абонамент.

Камерата Full HD Pan & Tilt Wi-Fi Camera (DCS-8526LH) използва Full HD 1080p сензор с моторизирано панорамиране и накланяне, осигурявайки ясна картина на цялата стая, отпред и отзад, само чрез една единствена камера. Изборът на панорамен изглед позволява бързо насочване на камерата към определена област. В допълнение, функцията за автоматично проследяване на движението позволява автоматично панорамиране/накланяне, за да се следва обектът при неговото движение. За среда, която изисква кабелна връзка, камерата е оборудвана с вграден етернет порт.

Камерата Full HD Outdoor Wi-Fi Spotlight Camera (DCS-8627LH) е създадена по сходен начин, за да осигури всеобхватно видеонаблюдение и допълнително спокойствие. Тя е снабдена с LED прожектор с 400 лумена, цветно и инфрачервено нощно виждане, DCS-8627LH и е създадена да издържа на атмосферните условия (отговаря на устойчивост на атмосферни влияния IP65).

DCS-8627LH включва иновативни функции като разпознаване на счупено стъкло и говорител/сирена с двупосочно аудио, което позволява камерата да реагира и съобщава за проблеми в сигурността в момента, когато бъде засечена необичайна дейност.

И двете камери са лесни за настройване и достъп чрез приложението mydlink за смартфони и таблети.

D-Link представи също така два нови Wi-Fi 6 (802.11ax) рутери на достъпна цена - AX1500 Wi-Fi 6 (DIR-X1560) и AX1800 Wi-Fi 6 (DIR-X1860).

Специално създадени за умния дом, DIR-X1560 и DIR-X1860 осигуряват безпроблемни и високонадеждни комбинирани Wi-Fi скорости до 1500 Mbps и съответно 1774 Mbps. Двата рутера предоставят лесен начин за подобряване на съществуващата домашна мрежа за следващо поколение Wi-Fi 6 и са проектирани да поддържат нарастващия брой на свързаните устойства и умните домашни приспособления за работа по всяко време.

DIR-X1560 и DIR-X1860 предлагат двулентов Wi-Fi с до 4 потока едновременно, което позволява безпроблемни 4K стрийминг, гейминг и видео обаждания. Двата рутера се предлагат оборудвани с редица нови технологии с цел да се подобри потребителското преживяване. Това включва 1024 QAM за подобряване на производителността на всички свързани устройства с до 25% и 80 MHz за разширяване на честотната лента. И двете имат вградени мощни усилватели и включват функции за увеличаване на обхвата на Wi-Fi мрежата и минимализиране на областите без покритие. Всички тези технологии заедно създават до 4 пъти по-добър капацитет и правят връзката с 38% по-бърза.

В допълнение, DIR-X1560 и DIR-X1860 поддържат възможности за гласов контрол, позволявайки на потребителите да активират или деактивират Wi-Fi достъпа, да проверяват разрепенията данни за вписване или да рестартират системата чрез умни високоговорители, като Amazon Alexa или Google Assistant.

Устройствата са лесни за настройване, като потребителите разполагат с достъп до ръководствата за практическо инсталиране на техните нови рутери чрез специализираното приложение на D-Link. След като веднъж устройствата са инсталирани, потребителите разполагат с много инструменти за управление и функции за родителски контрол, което създава по-безопасна интернет среда.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X