Сигурност

Лондон диверсифицира веригата за доставки на 5G оборудване с 250 млн. паунда

Иван Гайдаров

Правителството на Обединеното кралство се ангажира да задели 250 милиона британски лири за диверсификация на веригата за доставки на 5G технологии - стратегия, която може да накара страната да увеличи инвестициите си в отворена RAN технология.

От държавната хазна на страната обявиха инвестицията по време на годишен отчет на разходите, като финансирането попада в рамките на правителствените програми за трансформативна дигитална инфраструктура.

Това включва разходи за проект за изграждането на споделена извънградска 4G мрежа, локални оптични мрежи и 5G диверсификация и инициативи на тестови локации. Ангажиментът на правителството да диверсифицира веригата за доставки на 5G инструментариум идва на фона на скорошното решение да посочи китайския доставчик Huawei като високорисков доставчик и да го забрани.

През септември пък властите на острова организираха група от експерти от индустрията, които трябва да помогнат да се проучат начините за привличане на нови доставчици на 5G оборудване и да обсъдят развитието на отворения RAN.

Работната група включва техническия директор на Vodafone UK Скот Пети, бившият главен изпълнителен директор на BT Ян Ливингстън и изпълнителният директор на Openreach Клайв Сели. Тя има за задача да предоставя да направи преглед на настоящите вериги за доставки на доставчиците на технологии за фиксирани и мобилни мрежи.

Освен това групата обсъжда възможностите за привличане на нови доставчици на британския пазар и проучва начини за стимулиране на научноизследователската и развойна дейност в нововъзникващите технологии, включително отворения RAN.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X