Мобилни Мрежи

Оператори осигуриха LTE-M роуминг в Европа и САЩ

Computer World

AT&T, Orange, Swisscom и холандската KPN активираха LTE-M роуминг в съответните свои IoT мрежи, като дадоха възможност на свързаните устройства да работят по-ефективно в Европа и Северна Америка.
В съвместно изявление четирите компании, казаха, че сътрудничеството е било важна стъпка за "узряването" на LTE-M като водеща IoT технология, тъй като разгръщането на този тип мрежи в двата големи региона нараства през последните няколко години.
Swisscom е внедрила технологията в Швейцария, а Orange предлага LTE-M във Франция и Румъния. KPN я изгради в Нидерландия, а AT&T оперира своята мрежа в САЩ и в Мексико.
Индустриалната организация GSMA смята, че до края на 2020 г. LTE-M ще покрива напълно Европа, а компаниите заявиха, че очакват и други оператори да се включат към роуминиг споразумението през следващите месеци.
LTE-M е една от трите стандартизирани мрежови технологии тип LPWA за свързани устройства заедно с EC-GSM и NB-IoT. Тя дава възможност за IoT приложения с по-малки разходи, компактни модули, по-дълъг живот на батерията и има възможност да "прониква по-добре и да стига до повече места", добавят операторите.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X