Операторски Технологии

IFA 2019: TP-Link пуска нови продукти от гамата Whole Home Mesh

Иван Гайдаров

По време на изложението за потребителски технологии IFA 2019 в Берлин, TP-Link представя серия нови продукти, допълващи гамата Whole Home Mesh. TP-Link също така ще покаже обогатената си гамата от устройства, съвместими със стандарта 802.11ax (Wi-Fi 6) Wireless - новата mesh система Deco X60, рутерът Archer AX50 и адаптерът TX3000E PCle.

Гамата Whole Home Mesh на по-високо ниво

Един от моделите, с който TP-Link разширява гамата Whole Home Mesh е Deco X60, съвместим с новия стандарт Wi-Fi 6. На изложението IFA, компанията ще представи и Deco X20, както и Deco P9, нова mesh Wi-Fi powerline система. Това са нови и ефективни решения за осъществяване на прехода към света на Mesh мрежите.

Deco X60 и Deco X20

Използвайки революционната комбинация от OFDMA и MU-MIMO технологии, продуктите от серията Deco X изграждат по-ефективна мрежа, която увеличава до четири пъти производителността на места, където са свързани много устройства. Устройствата Deco X60 и Deco X20 са тествани за свързване до 150 устройства, без да намаляват производителността. В допълнение, чрез най-новата разработка на 1024-QAM модулация и високия капацитет за обработка, скоростта на Deco X60 достига 3Gbps и е идеална за задачи, които изискват широколентова връзка, като онлайн видео игри или HD стрийминг. Deco X20 е проектиран като Deco X20 mesh Wi-Fi 6 entry level устройство, но достига скорост до 1,8 Gbps.

Тези системи са оборудвани с технология BSS Coloring, която открива и маркира пакетите с данни в съседни мрежи, като избягва ненужни забавяния и минимизира смущения в близките Wi-Fi мрежи. С по-силен сигнал, подсилен от технологията BSS Coloring, както и технологията Beamforming, устройствата Deco X работят заедно за осигуряване на Wi-Fi покритие в целия дом, и за елиминиране на области с намален или никакъв сигнал.

Mesh системите Deco Wi-Fi 6 гарантират сигурността на персоналните Wi-Fi мрежи. Благодарение на усъвършенствания метод за криптиране, WPA3 и TP-Link HomeCareTM, предлагани от Trend MicroTM, устройствата от серията Deco X са сред най-безопасните Wi-Fi mesh продукти на пазара, осигурявайки мрежа, с която цялото семейство може да работи безопасно. Технологията TP-Link HomeCareTM се предлага с антивирус, опция за напреднал родителски контрол IP QoS възможности, като по този начин помага за защита на личните данни и IoT устройствата от злоупотреби и атаки от хакери. Базата данни се актуализира автоматично, така че мрежата да остане защитена дори от най-новите виртуални заплахи.

Deco P9
Този модел Deco съчетава усъвършенстваната технология на напреднала mesh система с функционалността на powerline и позволява пренос на данни през кабелите на локалната електрическа мрежа в дома. Това означава, че Wi-Fi сигналът може да бъде транспортиран до отдалечени места, преодолявайки преградата от дебели стени или плътни тавани. В сравнение с моделът Deco P7, P9 има модерен, цилиндричен дизайн, който пасва на интериора във всеки дом. Потребителите могат да използват двата гигабитови порта, инсталирани на всяко устройство, ако предпочитат да свържат своя телевизор, джаджа или компютър към кабелната мрежа.

Wi-Fi 6: Повече скорост, по-голямо покритие и подобрена стабилност

Съвременната електроника не може да се справи без постоянна Wi-Fi връзка. Дигиталното устройство не улавя сигнала, гласовият асистент не реагира на командите, а таблетът е практически безполезен, без да е свързан към интернет. Фактът, че все повече джаджи трябва да бъдат свързани към домашната мрежа, означава, че традиционните рутери трудно могат да се справят с тази ситуация. Решението са новите технологии като Mesh WLAN и Wi-Fi 6. TP-Link разполага с богато портфолио от съвместими с Wi-Fi 6 продукти, като усилвателят на сигнал Wi-Fi RE505X, адаптерът Archer TX3000E PCle Wi-Fi 6 и Wi-Fi рутерът Archer AX50.

Wi-Fi рутерът Archer AX50

С помощта на Archer AX50 потребителите могат да изведат домашната си мрежа на следващото ниво. Този Wi-Fi 6 рутер работи с безпрецедентни скорости, има достатъчно капацитет за захранване на нарастващия брой свързани устройства и предлага интернет връзка за най-взискателните мрежи с подобрена стабилност и голямо покритие.

Рутерът Wi-Fi 6 работи с две честотни ленти, като тази от 2.4 GHz осигурява 574 Mbps, а тази от 5 GHz до 2402 Mbps. Разполага с мощен двуядрен процесор Intel. Новият Wi-Fi стандарт може да умножи производителността на стандартът Wi-Fi 5, като сега до 8 потока данни могат да се генерират в една посока и да се предават едновременно на множество устройства (2x2 MU-MIMO). Както при всички TP-Link продукти от тази категория, HomeCareTM е проектиран да пази семейството на потребителя от кибер заплахи и модерни вируси.

Адаптер Archer TX3000E PCle

За да се възползват максимално от новия Wi-Fi стандарт, свързаните терминали също трябва да са съвместими с Wi-Fi 6. За PC, TP-Link предлага адаптера PCle TX3000E, който достига скорост на предаване до 2.402 Mbps в честотната лента от 5GHz и 574 Mbps, в тази от 2,4 GHz, през двете външни антени. Това позволява на потребителите да теглят видеоклипове с HD качество само за няколко секунди или да възпроизвеждат няколко видеоклипа на живо, при това едновременно. Ниската латентност е още по-важна за взискателните геймъри, за които дори и най-малкото забавяне може да има дългосрочни последици. Адаптерът е инсталиран чрез PCI Express и също така поддържа новият стандарт за криптиране WPA3.

Усилвател на сигнала RE505X

Въпреки че покритието на Wi-Fi 6 е значително, не във всеки ъгъл на дома може да се осигури безпрепятсвена честотна лента. За тези ситуации TP-Link предлага рашилителят на обхват RE505X, който повтаря Wi-Fi сигналът към отдалечени райони с безпрецедентна скорост от 1,5 Gbps. RE505X е съвместим с продуктите на OneMesh за по-нататъшно надграждане, така че ако потребителят се нуждае от промяна, няма пречка да го трансформира в mesh система.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X