Операторски Технологии

Nokia продължава експанзията си на 5G пазара

Иван Гайдаров

Nokia продължава с експанзията си на 5G пазара. Доставчикът на мрежово оборудване разкри, че е подписал нови 13 договора за изграждане на 5G инфраструктура в световен мащаб от ноември 2019 г., насам. Така общият брой договори за финландската компания достига 63.

В свое изявление от компанията са категорични, че подписаните договори изключват "всякакъв друг тип 5G споразумения" като платени мрежови изпитания, пилотни проекти и демонстрации. Ако в общия брой се включат и те, то Nokia може да се похвали с над 100 споразумения.

Компанията също така обяви, че е единственият доставчик на мрежови устройства чиято 5G технология е предпочетена от четирите основни оператора в САЩ, трите водещи южнокорейски оператора и същия брой телекоми в Япония.

Актуализацията на информацията идва почти два месеца, след като Nokia обяви, че е подписала 50-ата си 5G сделка и е сключила споразумения с повече от 120 компании за изграждането на частни безжични мрежи.

През ноември 2019 г. от Ericsson обявиха, че имат 70 комерсиални 5G договора с телекомуникационни оператори, докато Huawei - 60 към края на септември.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X