Операторски Технологии

Huawei строи фабрика за 5G технологии във Франция

Иван Гайдаров

Huawei обяви планове за изграждане на фабрика за безжични комуникационни устройства във Франция, специализирана в 4G и 5G оборудването. Този ход е част от стратегията на компанията за засилване на позициите ѝ на европейския пазар. В свое изявление от китайския технологичен гигант обясняват, че инвестицията ще възлезе на повече от 200 млн. евро, а продукцията ще бъде използвана главно в Европа.

Като част от строителните планове е предвидено и изграждането на демонстрационен център, предназначен да представя производството на безжичните базови станции, процесите на зареждане и тестовете на софтуера. От Huawei са категорични, че оставят вратите на производството си отворени в опит да демонстрират "положителната си позиция относно призива на Европа за дигитален суверенитет".

От технологичния гигант добавят, че са уверени, че ще могат да "покрият всяка връзка по своята верига на стойност и да задвижат местните индустрии напред - както нагоре, така и надолу по веригата", включително научноизследователската и развойната дейност, продажбите, доставките, производството и логистиката.

Проектът, който се очаква да генерира продукти на стойност 1 милиард евро всяка година, ще бъде сред първите производствени технологични инициативи на Huawei в Европа. Според съобщението на компанията Франция е подходящо място за новия им завод, тъй като страната има "зряла индустриална инфраструктура и високо образован пазар на труда, а географското й позициониране е идеално".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X