Операторски Технологии

Ericsson отвори "най-интелигентната" фабрика за 5G оборудване в САЩ

Иван Гайдаров

Ericsson започна производството си в нов завод за 5G мрежови технологии в САЩ. По този начин доставчикът иска да отговори на нарастващото търсене на оборудване от следващо поколение в страната.

Фабриката произвежда модулите Street Macro на Ericsson - mmWave система, проектирана за градски 5G внедрявания. С течение на времето, компанията планира да разшири производството си и "непрекъснато да променя произвежданите продукти с развитието на своето портфолио".

От Ericsson коментират също така, че новата производствена база ще постигне пълния си капацитет по-късно тази година, а в момента произвежда оборудване само за американския пазар.

В момента в нея работят около 100 души, като от Ericsson обясняват, че използването на технологии за интелигентно производство е дало възможност за автоматизирано сглобяване, опаковане и обработка на продуктите и свързана логистика.

Ерик Симонсън, ръководител на американската 5G Smart Factory, коментира, че скандинавският доставчик си е поставил за цел да изгради най-автоматизираната 5G фабрика на територията на САЩ.

Ericsson обяви плановете си да отвори съоръжението през юни 2019 г. като част от усилията си за разработване на "гъвкава верига на доставки".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X