Операторски Технологии

TP-Link пуска на българския пазар две нови устройства

Network World

TP-Link пуска на българския пазар две нови устройства - достъпния Wi-Fi 6 рутер Archer AX10 и Archer AX50, първият рутер AX3000, който предлага топ технологията Wi-Fi 6 Gig +. Archer AX10 е ново допълнение към гамата от AX оборудване на компанията и има за цел да осигури на всички потребители достъп до технологията Wi-Fi 6 на много по-добра цена в сравнение с предишното поколение Wi-Fi 5.

TP-Link се придържа към стратегията си за разработване и лансиране на иновативни устройства на достъпни цени. Такова устройство е и рутерът от Wi-Fi 6 серията на компанията - Archer AX10. Устройството подобрява пропускателната способност и капацитета, предлагайки възможност за 4K стрийминг, извършване на висококачествени видео разговори и достъп до други приложения, които се нуждаят от разширена стабилност за тяхното оптимално изпълнение при сценарии за интензивна употреба. Най-новият стандарт Wi-Fi 6 носи подобрени скорости, разширено покритие, намалява латентността и предотвратява прекъсвания на връзката при множество едновременно свързани устройства.

По-силна връзка, без прекъсвания

Archer AX10 осигурява качествена и бърза Wi-Fi връзка за множество устройства без забавяне благодарение на внедрената OFDMA технология. С помощта на 1024-QAM технологията, както и скоростите на трансфер и модулация, рутерът предлага Wi-Fi до 1,2 Gbps за едно мобилно устройство - с 40% повече от 2x2 Wi-Fi 5 рутер. По този начин стриймингът е много по-качествен и надежден, когато използва по-малко взискателна Wi-Fi връзка.

Разширено покритие и по-голяма стабилност

По-доброто покритие също е в резултат на прилагането на стандарта Wi-Fi 6. Функцията Guard Interval (GI) защитава Wi-Fi сигнала от прекъсвания и по този начин разширява областта на покритие на устройството. Тази функция, заедно с технологията Beamforming и четирите външни high-gain антени, позволяват на Archer AX10 да предостави сигнал за по-голяма площ. По този начин, всички членове на семейството могат да се придвижват свободно от една стая в друга, като се възползват от стабилна Wi-Fi връзка в целия дом.

Archer AX10 е оборудван с най-новия триядрен 1,5 GHz-ов процесор и изпълнява мрежови операции незабавно с всяко кликване. В сравнение с предшественика си, той увеличава пропускателната среда, без да въздейства на латентността.

Основни характеристики на Archer AX10:

- По-бърз Wi-Fi 6 - Wi-Fi връзката от ново поколение ускорява до 1,5 Gbps (1201 Mbps в честотната лента от 5 GHz и 300 Mbps в тази от 2,4 GHz).

- Триядрен процесор - Незабавна реакция на всички мрежови дейности, благодарение на 1.5GHz-овия централен процесор.

- По-голямо покритие - Четирите антени и технологията Beamforming концентрират сигнала към отделните потребители, за по-голямо покритие.1

- Десетки едновременно свързани устройства - Повече едновременни връзки и по-висока пропускателна способност с OFDMA.2

- Full Gigabit портове - Максимално предимство на широколентовите скорости до 1 Gbps.

- Бърза и лесна инсталация - Надстройте мрежата си само за няколко минути чрез приложението Tether.

- Съвместимост с Amazon Alexa - Контрол с гласови команди, Amazon Alexa допринася за интелигентен дом и по-опростен живот.

Archer AX50, домашна свързаност от ново поколение

Archer AX50 е оборудван с Intel Home Wi-Fi процесор, предоставящ премиум 6Gig + Wi-Fi изживяване на по-голям брой потребители.
Wi-Fi 6 стандарта (802.11ax) се счита за най-големия скок в индустрията на Wi-Fi технологиите и е разработен в отговор на непрекъснато нарастващите нужди от подходящи Wi-Fi мрежи за интелигентни домове. С технологията Intel Wi-Fi 6 (Gig +), Archer AX50 е в състояние да осигури значителни подобрения в общата скорост и възможности, благодарение на революционната база, зададена от стандарта Wi-Fi 6. Приемането на стандарта Wi-Fi 6 нараства по-бързо, а броят на терминалите, поддържащи AX стандарта, се увеличава. Archer AX50 е важен продукт, който бързо ще навлезе на пазара.

Основни функции на Archer AX50:

- Ново поколение скорости Wi-Fi 6 Gig+- Ускорява до 2,402 Mbps в честотната лента от 5 GHz и 574 Mbps в тази от 2,4 GHz за по-бърз стрийминг и по-бързо изтегляне.

- Повече свързани устройства - Технологията OFDMA ще увеличи капацитета, като позволява едновременно излъчване на множество устройства.

- Намалена латентност - Намаляване на латентността с до 75%, за игрални преживявания и по-плавни видеоконференции.

- Разширено Wi-Fi покритие - Четири външни антени и технологията Beamforming работят заедно, за да осигурят силни и стабилни Wi-Fi връзки в целия дом.
- Повишена сигурност - По-сигурна и надеждна Wi-Fi връзка с TP-Link HomeCare ™.

- Стабилни връзки - Процесора Intel® Home Wi-Fi значително увеличава скоростта на обработка, за да осигури превъзходна 6Gig + Wi-Fi производителност.

- Подобрен живот на батерията на свързани устройства- Функцията Target Wake Time помага на устройствата да комуникират помежду си с ниска консумация на енергияi.

- Съвместимост с Alexa - Рутерът може да се управлява с гласови команди, улеснява интелигентните връзки чрез Amazon Alexa.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X