Операторски Технологии

Telecom Italia с претенции за 5G рекорд

Иван Гайдаров

Telecom Italia претендира за европейски рекорд, след като постигна скорост на предаване на данни по-висока от 4Gb/s, използвайки 26GHz mmWave честоти

В свое изявление операторът заявява, че използва радиосистеми на Ericsson и устройства, оборудвани с Snapdragon X55 5G modem-RF на Qualcomm и антенен модул QTM525 mmWave.

От компанията обясняват, че имат за цел да внедрят mmWave в сценарии за фиксиран безжичен достъп (FWA) с фокус върху "области, които все още не са обхванати от фиксирана ултрашироколентова инфраструктура". Друг акцент ще бъде върху вътрешните 5G услуги, които "могат да се използват за вертикални приложения, позволяващи нови сценарии на Индустрия 4.0".

През януари компанията обяви, че е постигнала скорост на връзката за сваляне повече от 2Gb/s на същите честоти. От телекома тогава коментираха тогава, че "последният подвиг потвърждава лидерството ни в 5G иновациите и в развитието на мрежи и услуги от следващо поколение".

Това не е първият път, когато Telecom Italia твърди, че е европейски пионер в 5G, след като през декември 2018 г. обяви, че е първият в региона, който провежда 5G видео разговор.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X