Операторски Технологии

Телекоми и технологични гиганти ще превръщат САЩ в лидер в 6G

Иван Гайдаров

Verizon, AT&T, T-Mobile US и US Cellular се присъединиха към други големи компании под чадъра на организацията Next G Alliance, целяща развитието на 6G и установяване на Северна Америка като световен лидер в технологията.

Работата на групата ще обхване научноизследователската и развойна дейност, производството, стандартизацията и кондицията на пазара да приеме новата технология, като се стреми да обедини оператори, доставчици и други участници около основен набор от приоритети, за да повлияе на технологичното развитие, правителствената политика и финансирането на сектора.

Освен американските оператори, основатели на групата са канадските Bell Canada и Telus; доставчиците на оборудване Ericsson, Nokia и Samsung; Qualcomm; Facebook; Microsoft; JMA Wireless; Ciena; InterDigital и Telnyx.

Групата е създадена от Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS), който през май призова правителството на САЩ и експертите в бранша да започнат работа по следващото поколение мобилни мрежи.

Изпълнителният директор на ATIS Сюзън Милър заяви, че работата на Next G Alliance ще постави "основата за създаването на оживен пазар за иновации в Северна Америка".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X