Операторски Технологии

Vodafone и NEC проведоха първо гласово повикване през OpenRAN

Иван Гайдаров

По време на тестове на OpenRAN технологията в Нидерландия, Vodafone и NEC са успели да проведат гласово повикване, използвайки новата радио технология.

NEC е основен играч в OpenRAN, който се стреми да дезагрегира различните компоненти в клетъчната базова станция, така че операторите да могат да избират своя доставчик за всеки бит. Най-забележителният проект на компанията в тази област е в партньорство с дебютанта на японския мобилен пазар Rakuten, който изцяло възприе отворената технология.

"Горди сме да тръгнем на това пътешествие заедно с Vodafone. То ще трансформира икономиката на мобилната мрежа, като същевременно внедри технология с по-голяма гъвкавост и по-голяма ефективност", казва Йогараджа Гопикришна, GM в NEC Europe, и добавя: "Чрез интегрирането на най-добрите решения в сферата, NEC, като опитен интегратор на Open RAN, се ангажира да внесе трансформативна промяна в телекомуникационното пространство, използвайки своята дълга история и опит в мобилните мрежови решения."

"Въвеждането на технологията ни позволява да представим нови доставчици като Altiostar, което ни дава по-голяма гъвкавост при въвеждането на мобилната ни мрежа. Горди сме, че сме пионери в разработването на Open RAN, и ще наблюдаваме работата на този пилотен проект отблизо", коментира от своя страна Рууд Койвоц, директор на Vodafone Mobile Networks.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X