Операторски Технологии

Ericsson оптимизира средната 5G лента с нови Massive MIMO и RAN решения

Иван Гайдаров

Ericsson разширява своето Massive MIMO и RAN фолио, което трябва да ускори разпространението на среднолентови 5G услуги и да надгради до следващото поколение мобилни технологии. От компанията пуска три нови устройства в своята Massive MIMO оферта и разширяват списъка си с RAN изчислителни решения с шест продукта, за да подпомогнат разгръщането на средна 5G лента.

Продуктите се захранват от Ericsson Silicon, SoC платформата на компанията, предоставяща както възможности за напреднала обработка за бързо развитие на енергийно и високоефективни мрежи, така и подобрена сигурност.

Последните модели Massive MIMO 5G предаватели са "проектирани да улеснят внедряването на средни честотни ленти за доставчици на услуги", обяснява шведският доставчик, "позволявайки пълноценно 5G потребителско изживяване за абонатите, като същевременно намалява отпечатъка и увеличава капацитета повече от три пъти." Те тежат 20 кг, с 45 процента по-леки от предишните поколения, и са с 20 процента по-енергийно ефективни. Не на последно място, от компанията посочват, че моделите разчитат на пасивно охлаждане, за да минимизират посещенията на обектите за поддръжка.

Новите RAN изчислителни решения включват вътрешни и външни опции за 4G разширения и изграждане на среднолентови 5G с до 50% по-висока производителност и 15% до 20% по-ниска консумация на енергия, добавят от компанията. От Ericsson посочват, че новият среднолентов спектър е достъпен на пазара, а доставчиците на услуги вече могат да използват 5G активи за по-бързо внедряване на услуги.

"След първите стартове на 5G мрежи, сега е моментът този процес да се засили, като използвате Massive MIMO в много по-голяма степен", добавя Пер Нарвинджър, ръководител на продуктовата мрежа в Ericsson.

"Традиционно огромното тегло на Massive MIMO антените и тяхното голямо потребление на енергия са основните пречки пред приемането им. Ericsson се погрижи за това с продукти, които са много по-леки, което е важно развитие. То ще стимулира приемането на технологията и без съмнение ще помогне на операторите да намалят общите си разходи", коментира Йохана Алварадо, старши анализатор в консултантска фирма за глобални технологични пазари, ABI Research. "Новите изчислителни RAN технологии са друга промяна на играта, която осигурява 40% до 50% по-голям трафик на данни с 15% до 20% по-ниска консумация на енергия.
Тези новини от Ericsson са повратна точка и тласък за така търсеното разрастване на 5G."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X