Телеком Услуги

Нетера осигурява безплатен Wi-Fi и в Пазарджик

Иван Гайдаров

Нетера ще проектира, изгради и активира мрежа от точки за достъп до безплатен Wi-Fi в град Пазарджик. Проектът включва разполагането на точки за достъп до интернет в 9 обществени зони с обща площ от близо 55 000 кв. м. Нетера спечели поръчката по инициативата WiFi4EU на Европейската комисия.

Със съдействието на българския телеком жителите и посетителите на града ще ползват безплатен интернет в Градската градина, при розариума, около паметника на Методи Шаторов, в парк "Писковец", парк "Тракия", площад "К. Величков (Тортата)", площад "Васил Левски", площада при полицията и около стадиона в района на паметник "Чешмичка".

Чрез инициативата WiFi4EU Европейската комисия финансира изграждането на мрежи, чрез които гражданите и посетителите на ЕС да имат достъп до безплатен, висококачествен безжичен интернет на обществени места. Средствата се отпускат на общините, а те избират дружествата-изпълнители на проектите. От 2019 г., когато стартира инициативата, Нетера спечели конкурсите за изпълнител в редица общини, като вече успя да завърши проекта и да активира Wi-Fi мрежата на територията на общините Тополовград, Разград, Павел Баня, Бяла (Варненско), Тунджа и др.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X