Телеком Услуги

Една година по-късно: 41% от телеком специалистите оценяват високо 5G

Иван Гайдаров

41% от респондентите, отговорили в проучване на Telecoms.com, заявяват, че 5G технологията или е изпълнила, или надхвърли техните очаквания. Проведеното от Telecoms.com Intelligence допитване цели да прецени как телекомуникационната екосистема гледа на търговското въвеждане на 5G през първата година от неговото начало и доколко индустрията е напреднала на фона на множеството предизвикателства. В проучването Next Steps for 5G се включват повече от 300 специалисти, допълвайки 5G пейзажа с още няколко иновативни технологични направления и очакваните следващи стъпки за всички тях.

Наред с най-позитивно настроените, една трета от анкетираните, предимно от пазарите, където 5G тепърва ще стартира, разбираемо още не могат да кажат дали са удовлетворени или не. Добрата новина е, че над половината от анкетираните се надяват да видят 5G услугите широко разпространени на своите пазари до 2023 г.

"С 5G мрежа, позволяваща силно очаквания напредък в интелигентните технологии, не е изненада, че респондентите смятат, че индустрията ще спечели много от въвеждането ѝ. Интелигентните градове ще управляват транспорта, осветлението, отпадъците, електрическите мрежи и много други основни функции чрез 5G мрежата ", коментират от IEEE, индустриална организация и орган по стандартизация, и добавят: "Умните фабрики ще подобрят управлението на енергията и отпадъците, за да намалят въздействието върху околната среда, като прилагат по-модерни методи за проследяване на инвентара си."

Най-интересното от проучването на Telecoms.com Intelligence очаквайте в следващото издание на Networkworld.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X