Телеком Услуги

Невен Дилков е новият председател на борда на ecta

Иван Гайдаров

Невен Дилков, основател и управител на Нетера, е новият председател на Борда на директорите на Асоциацията за европейски конкурентни телекомуникации (ecta - European Competitive Telecommunications Association). Той е първият българин в над 20-годишната история на организацията, който застава начело на управителния й съвет.

ecta представлява интересите на стотици водещи телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в цяла Европа. Асоциацията отстоява регулаторния и търговски интерес на своите членове, като гарантирането на справедлива регулаторна среда и конкуренция при равни условия.

"Заемам поста с ясната цел да постигаме конкретни резултати! Ще се постарая да подпомогна организацията в посока на това да е по-активна и да води съществени разговори с регулаторите и със законодателите, когато има нужда и възможност да се влияе за подобряване на конкурентната обстановка в телеком индустрията в цяла Европа", коментира Невен Дилков и подчерта, че ще продължи да работи за утвърждаване на принципите на организацията.

Като основател и управител на най-големия независим телеком в България - Нетера, Невен Дилков има над 25-годишен опит в индустрията. Той е член на Борда на директорите на ecta от 2018 г. На 30 март 2020 г. става негов зам.-председател, а на отчетно-изборното събрание, проведено на 18 януари 2021 г., е избран за председател.

Невен Дилков участва в управителните органи и на редица други организации като Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО), Сдружението за електронни комуникации и др. Член е на Експертния обществен съвет за управление на регистрите ".бг" и ".bg" към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X